, ,

Sant Joan 2016

El passat dia 22 de juny els diables de l’Espluga van començar els actes de Sant Joan amb un túnel diabòlic que sorprenia a petits i grans. Unes 150 persones van fer el recorregut que incloïa estàncies del teatre del Casal, de l’antiga Sínia i del auditori.

Els actes del dia de la revetlla de Sant Joan van iniciar-se a dos quarts de sis de la tarda amb un berenar popular i un inflable per als més petits. Una hora més tard arribava a la Flama del Canigó, traslladada pel Club Atlètic Espluguí. Des de la Font Baixa, els bastoners, la batucada dels diables, els grallers i autoritats del poble i de viles properes van pujar en cercavila fins la plaça Montserrat Canals on un cop finalitzat els pertinents parlaments es va repartir la flama entre els pobles visitants.

A les vuit es va iniciar el correfoc infantil pels carrers del poble i un cop finalitzat més de 300 persones es van agrupar en el sopar popular als Jardins dels Francolins. Aproximadament a dos quarts d’onze de la nit començava el correfoc adult que va recorrer el casc antic del poble, finalitzant amb un espectacle mitjançant el qual els nous membres van ser batejats. Posteriorment s’iniciava el piromusical que va barrejar èxits passats i actuals amb la millor pirotècnia. Finalment es va procedir a la lectura del manifest, amb la novetat aquest any de ser interpretat també en llengua de signes.

La revetlla va acabar amb l’actuació del grup musical CATROCK i del discjòquei Sergi Molina.

L’entitat, que creix any rere any fins a assolir uns 200 socis a dia d’avui, vol agrair un cop més a tots aquells que de forma desinteressada van ajudar un any més a organitzar una festa popular ja fortament consolidada a l’Espluga i a la Conca de Barberà.